Movits!

Äntligen är hiphopgruppen från Norrbotten tillbaka på Mejeriet - räkna med fullt ställ!

Hiphopgruppen från Norrbotten har beskrivits som ett svenskt unikum med en interna-tionell följarskara, som kommenterar en splittrad samtid på ett lika smart som underhållande sätt. Med sitt säregna sound av blåsflamberad hiphop har man lyckats nå en målgrupp lika bred som repertoaren, där över 120 miljoner streams och ett decennium av turnerande världen över vittnar om bandets globala framgångar. Extra anmärkningsvärt då Movits! aldrig har övergivit det svenska språket.

Sedan debuten 2008 har Movits! gjort en resa rent musikaliskt, från den dansanta, jazzinspirerade hiphopen till en mer dynamisk och mångfacetterad ljudbild. Fortsatt trogna allt det som kännetecknar bandets karakteristiska sound mot en fond av blåsinstrument och tunga beats. Faktum är att det finns få akter i Sverige som varit lika konsekventa över lika lång tid. Musiken spolar aldrig tillbaka bandet och gräver i det förflutna, för att säga något nytt, tvärtom har man fortsatt leverera nyskapande musik för vår samtid.

Under 2021 är Movits! aktuella med ny musik och en rad singlar som leder upp till deras sjätte studioalbum. På många sätt har man hittat tillbaka till det som var framträdande i början och ramade in debuten. ”Genom att återupptäcka de organiska ljuden och den akustiska gitarren, kombinerat med ett varierat och modernt sound är resultatet vår take på hur hiphop kan låta 2021”.

Nog om Movits på skiva - på Mejeriet är det ju live vi upplever bandet och det mina vänner blir alltid en rejäl fest. Deras ös och medryckande show går ej att värja sig mot och vi är oehört peppade på att ha tillbaka bandet på vår stora scen!

Du kanske också gillar

2022/02/24

Miriam Bryant

Miriam Bryant startar det nya året med en omfattande Skandinavienturné

2021/12/10

Veronica Maggio

Veronica Maggio aktuell med ny musik - åker på blixtbokad turné i december