Efterfest till kl 03:00

Mwuana + efterfest med So&Such

Support: Dalona
Denna programpunkt har redan varit. Klicka på hjärtat för att läsa det aktuella programmet.

MWUANA
Få svenska artister har fötterna så stadigt placerade i 2017 som Mwuana. Från det ögonblick han blev någon att hålla stenhård koll på – med EP:n ”1: Spiridon” från 2015 – har hans resa på något vis varit både spikrak och kreativt krokig. På ena sidan en respekt för klassisk hiphop med texter som behandlar tidlösa ämnen i genren – på den andra en respektlös törst efter att tänja gränser, en öppenhet för intryck, samarbeten, intressanta omvägar och texter om livets allra krångligaste frågor. Nu kan vi meddela att Mwuana fortsätter sitt segertåg, och beger sig ut på en omfattande turné under hösten.

"Sommaren var bara början för dom som lyckades fånga mig på någon spelning. jag har sett fram emot den här turnén sen ett år tillbaka, och jag ser fram emot att möta alla fansen, dom som får detta att bli möjligt.”

I maj släppte Mwuana sitt regelrätta debutalbum – Triller – som bemöttes av strålande kritik från landets alla hörn. Hiphop blandas med karibiska rytmer, funk och soul och ett av årets album i Sverige är ett faktum.

Några röster om albumet:

”Som lyssnare förblir du inte en fluga på väggen i hans berättelse – du blir en del av berättelsen, av varenda känsla och motstridighet som han känt, från att detta album började formas till att det slutfördes.” – 9/10, Festivalrykten.

”Subtiliteten i tonen och tryggheten i leveransen ger musiken en kvalitet som bara kan beskrivas som sexig. Suveränt.” – 4/5, Dagens Nyheter.

”Kort sagt ett mästerverk från en artist som är ute på en väldigt unik resa.”– Sonic Magazine.

DALONA:
Malmös Dalona släppte för en månad sedan sin andra väl mottagna singel "Southside", en hyllning och skildring av Sveriges egna Texas. Med en variation av musikinfluenser från hemmet - allt från svensk country till klassisk RnB, skapar Dalona en egen vibe fylld med bas och catchiga melodier.

Dalona kommer att fortsätta släppa musik under Fever World-etiketten tillsammans med bland annat vapendragaren Nguvo.

EFTERFEST
Efter konserten fortsätter festen till kl 03 tillsammans med Malmös finaste beatkollektiv So&Such som teamar upp med the amazing K Delly – en kombination som garanterar dig bounce. Musik i framkant som mer än gärna besöker världens alla hörn – inte minst delar de en tjusning för brasilianska rytmer likt huvudakten kvällen till ära. Som om kvällen behövde ännu mera juice..

Du kanske också gillar