O-Hund + Rahimic

Denna programpunkt har redan varit. Klicka på hjärtat för att läsa det aktuella programmet.

O-HUND
O-Hund eller Olof Ebbesson Dehlin, som han egentligen heter, har utan tvekan varit en av de starkast lysande stjärnorna på underground hiphop/reggae-scenen de senaste tio åren. Han blev känd via battlerap-scenen tack vare sitt lekfulla och spontana uttryck och har till dagens datum jobbat i en mängd olika konstellationer, bland annat är han en av
grundarna till det framgångsrika reggaebandet Lide Najs.

O-Hund är känd för sin grymma live-energi vilket har lett till att han värmt scenen åt artister som Chords, Syster Sol, Dani M och Looptroop. Idag jobbar han både med sitt soloprojekt och det nystartade hiphop-projektet Djungeln som han startat med Lundrapparna och barndomsvännerna Sabotage och Third Eye samt Karlshamns egen reggaeson, Antonio D.

De senaste åren har O-Hund teamat upp med producenten bakom både Timbuktu, Chords och Helt Off - Måns Asplund. Tillsammans har de jobbat fram ett hiphop-sound med en elektronisk bas, flummiga beats och världsbeskådande texter. Albumet ’Kom Som Du E’ släpptes våren 2017 och förutom O-Hund hör vi också Ayla Shatz, Promoe, Djungeln och Soleil Camara gästa på skivan.

O-hund blev nyligen nominerad till Gaffa Priset 2018 i kategorin Årets Urban och för tillfället jobbar han på nytt spännande material i studion.

RAHIMIC
Sanna Rahimic är från Malmö och har tidigare släppt låten Fel håll som kom ut i början av 2017. I slutet av november i år släppte hon låten Hela världen och den är en djupdykning i en problematisk relation.

Hennes låtar har hittills varit väldigt målande och självreflekterande. Att vara öppen och ärlig i sina texter känns naket men ändå ett sätt att komma henne närmre.

Du kanske också gillar