Gränslös Lördagsmusik!

Pangea: I Vinterskrud

En av årets mest kärnfulla och varma julkonserter!

Pangea - Gränslös Lördagsmusik

Ett nytt koncept på gammal tid. Det vill säga musik i världsklass på lördagseftermiddagar. Namnet – Pangea – får illustrera inriktningen. Vare sig det är svenska eller utländska artister vill vi skapa nya, fantasieggande möten på denna klassiska tid, alltså lördag kl 14.

PANGEA – ny lördagsklubb på Mejeriet!

Sedan jazzen flyttat till onsdagar startar nu Musikföreningen Plektrum ett nytt koncept på gammal tid. Dvs musik i världsklass på lördagseftermiddagar men med inriktning folk, ethno -och world music. Namnet – Pangea – får illustrera inriktningen. Gränslös lördagsmusik tänker vi oss. Och annat däremellan.

I VINTERSKRUD

Lena Willemark / Sofie Livebrandt / Lisa Rydberg - tre älskade och välrenommerade sång- och spelkvinnor - bjuder in till en exklusiv julkonsert. Innerligt och kraftfullt, julens mest älskade sånger i personliga tolkningar som andas både tidlöshet, tradition och förnyelse. Upplev en sällsamt uttrycksfull trio i en skrud av himmelska klanger och låt julfriden infinna sig!

Lena Willemark, sång och fioler, är en centralgestalt inom den svenska folkmusiken och en banbrytande genreöverskridande sångerska. Hon har tagit emot en rad utmärkelser, däribland fem Grammisar och Expressens musikpris ”Spelmannen”. Hon är riksspelman och kompositör, hedersdoktor vid Göteborgs universitet och Högskolan Dalarna samt ledamot av Kungl. Musikaliska Akademien.

Sofie Livebrant, född i Stockholm, har sedan 9 års ålder spelat piano och gjort sånger. Hon har tonsatt texter av Dan Anderson, Emily Dickinson, Sylvia Plath, Charles Baudelaire och många andra.
Dans, konst, poesi och litteratur är hennes livselixir. Hon försöker tonsätta det rum som är mellan människor och det som är bakom orden. Hon har komponerat körmusik för vuxna och barn och bland annat skapat föreställningen “Mary’s Question” som bygger på medeltida engelska folkliga ballader. Hon har skrivit teatermusik för Folkteatern i Gävleborg: till Hustruskolan av Molière, Allt rör sig av Brecht och Bröderna Karamazov av Dostojevskij, samt skrivit musik till Färden till Västern för Månteatern i Lund.
En stor inspirationskälla är samarbetet med Sofia Karlsson. De möttes på Kungliga Musikhögskolan. Sofia Karlsson sjunger och har spelat in många av Sofies sånger, till exempel Dan Andersson-tonsättningarna Du liv, Milrök och Vaggvisa. De senaste åren har Sofie turnerat land och rike runt som gästartist och musiker med Sofia Karlsson.

Lisa Rydberg, fiol, är Riksspelman och Diplomerad barockviolinist. Hon är den första någonsin att ha gått en kombinerad folkmusik- och klassisk utbildning vid Kungliga Musikhögskolan. Hon utgör den ena halvan av hyllade duon Bach på Svenska, samarbetar med artister som Sofia Karlsson, Lina Nyberg och Sarah Riedel och har släppt flera Grammisnominerade album.
Lisa Rydberg är även verksam som solist, kompositör och arrangör.

Du kanske också gillar

2019/11/23

Pangea: Irrbloss

Heurling & Sandström har tonsatt amerikaemigranten Signe Aurells poesi.

2019/12/18

Jazz på Mejeriet – Klubb Plektrum: Jan Lundgren Trio Med Julvänner

Pianisten Jan Lundgren bjuder in likasinnade musikanter i ett blandat program med fina julinslag!

2019/12/08

Adolphson & Falk

I fjol fyllde Adolphson & Falk 50 år som duo och firades med en jubileumsturné och ett nyinspelat album!