Gränslös Lördagsmusik!

Pangea: Irrbloss

Denna programpunkt har redan varit. Klicka på hjärtat för att läsa det aktuella programmet.

Klubb Pangea

Pangea är en konsertserie på Mejeriet, arrangerad av Musikföreningen Plektrum. Gränslös musik med tonvikt på jazz, folk och world.
 Samma toppklass på musiken, samma sköna stämning.

PANGEA – ny lördagsklubb på Mejeriet!

Sedan jazzen flyttat till onsdagar startar nu Musikföreningen Plektrum ett nytt koncept på gammal tid. Dvs musik i världsklass på lördagseftermiddagar men med inriktning folk, ethno -och world music. Namnet – Pangea – får illustrera inriktningen. Vare sig det är svenska eller utländska artister vill vi skapa nya, fantasieggande möten på denna klassiska tid, alltså lördag kl 14. Vi börjar i vinter med fyra konserter, en per månad under perioden november – februari. Slår det väl, hoppas vi kunna öka på antalet till nästa vinter. Nedan följer information om de två konserterna före jul.

IRRBLOSS
Maja Heurling och Ola Sandström har i tre år arbetat med att tonsätta amerikaemigranten Signe Aurells poesi. Berättelsen om Signe är en helt annan än den om Karl-Oskar och Kristina. Signe lämnade på egen hand Sverige 1913 för att söka lyckan i USA, där hon arbetade som sömmerska, tvätterska och skribent. I USA gav hon även ut sin metriskt perfekta och språkligt glödande diktsamling Irrbloss - på svenska. Signes för samtiden hittills okända dikter handlar om hemlängtan och om kampen för en ljusare framtid. 100 år senare får de en musikalisk inramning där folkmusik möter visa och där tonsättningarna lyfter varenda meningsbärande ord.

Maja Heurling är viskompositör och artist med flera egna cd-produktioner i bagaget. Hon har också skrivit sånger utifrån Moa Martinsons liv och verk i projektet Påtår hos Moa Martinson. Ola Sandström är tonsättare och musiker och har tidigare gjort sig känd för sin kritikerrosade skiva Eldklotter, med tonsättningar av Tomas Tranströmers dikter. Både Ola och Maja har i många år hörts ofta på visscener runt om i Sverige. Detta är deras första projekt som duo.

Medverkar gör också Livet Nord och Daniel Wejdin. Båda flitigt anlitade musiker som turnérat runt i hela världen och spelat in mängder av skivor i olika sammanhang. Daniel kan du tidigare ha hört med t.ex. Kultiration, Räfven, Ara, First Aid Kit eller Kaja. Livet kan du ha sett/hört med New Tide Orquesta, Kaja, Kultiration och Beches Brew Big för att nämna några.

Maja Heurling - sång och gitarr
Ola Sandström - sång och gitarr
Livet Nord – violinquinton
Daniel Wejdin – kontrabas

Du kanske också gillar