Popkorn Nordic

Denna programpunkt har redan varit. Klicka på hjärtat för att läsa det aktuella programmet.

7 OKTOBER KOMMER POPKORN NORDIC TILL MEJERIET. Välkommen att vara med om detta festliga: Njut av livemusik från hela Skåne, träffa folk du gillar och stötta oetablerade band & artister i deras utveckling!

Popkorn Nordic är SKÅNES & SJÄLLANDS STÖRSTA MUSIKTÄVLING & PLATTFORM FÖR ARTISTUTVECKLING. Den fjärde och sista grundomgången äger rum på Mejeriet 7 oktober. En kunnig jury, tillsammans med publiken, kommer utse vilka två akter som går vidare i tävlingen. De fyra akter som möts på Mejeriet den 7 oktober är: Effy Simon, Ella Sandberg, Hollow Heads och Red Planet.

Respektive akt har 20 minuter på sig att övertyga juryn och publiken om att just de är det bästa bidraget.

SAMTLIGA DATUM POPKORN NORDIC 2021 (SWEDISH EDITION):
Grundomgångar: 16, 23, 30 september samt 7 oktober
Kvartsfinaler: 14, 21 oktober
Semifinal: 28 oktober
Dansksvensk final: 22 januari 2022
Omgången 7 oktober sker på Mejeriet, resterande på The Tivoli i Helsingborg

PRAKTISK INFO:
Insläpp kl 19.00, första band på scen kl 19.30. Kvällens vinnande band presenteras cirka kl 22.00
Inträde 80 kr (medlemmar i Studiefrämjandet betalar 50 kr)

VAD ÄR POPKORN NORDIC?
Popkorn Nordic är Skånes & Själlands största musiktävling och samtidigt en plattform för artistutveckling. Band & artister från hela Skåne tävlar på The Tivoli i Helsingborg och Mejeriet i Lund samtidigt som band från Sjælland tävlar i Danmark. Efter ett antal grundomgångar avslutas det hela med en rejäl dansksvensk final på The Tivoli. Där gör två danska och två svenska band upp om titeln som de bästa banden över sundet! Popkorn arrangerades första gången på The Tivoli 2000. Sedan dess har hundratals band och artister medverkat i Popkorn. Många av dem är idag yrkesverksamma inom kultursfären och musikindustrin.

Popkorn Nordic arrangeras av The Tivoli, Studiefrämjandet Skåne och Kulturværftet (DK). I år är vi väldigt glada att en av grundomgångarna kommer äga rum på Mejeriet i Lund. Andra samarbetspartners är Skånsk Live, HX-festivalen, Halmén Musik, Machete Studios, Kultivation, Summit Music Management, BLP Music, Luthman Nordic, Blackstar Amps.

Du kanske också gillar

2021/10/29

Johnossi

Johnossi flyttar hela sin svenska turné till hösten 2021.

2022/04/25

Julien Baker (us)

Med en gitarr, sin uttrycksfulla röst och tonvis av intryck och tankar har Baker fått en following som sträcker sig långt!

2022/02/19

Hurula

Hurula har cementerat sig som en av de viktigaste artisterna i Sverige och mottagit kärlek från både kritiker och lyssnare!