Red Hot Club

Denna programpunkt har redan varit. Klicka på hjärtat för att läsa det aktuella programmet.

Red Hot Club

Red Hot Club tar med dig på en resa till en svunnen tid, en nattklubb i 20-30-talens Harlem där man träffas för att dansa, lyssna, ta något att dricka och äta eller helt enkelt bara hänga för att njuta av den unika atmosfären.

Med höstens husband: Maria Schilling and her Rhythm Dynamites som spelar på alla höstens Red Hot Club kvällar.

På scen: Maria Schilling and her Rhythm Dynamites (ca. 20:30)

Vi har ingen dress-code men dra gärna på kostymen/cocktail-dressen, sno farfars gamla hatt & hängslen och putsa skorna innan du beger dig till Mejeriet
För nybörjare inleds kvällen med en prova-på kurs i swingdansen Lindy Hop. Sen är det fritt fram på dansgolvet eller att bara titta och njuta av musiken.
Restaurangen serverar ett urval av rykande heta grytor, grillade mackor samt en rejäl bartallrik.

Maria Schilling and her Rhythm Dynamites
Swingerans ande svävar över bandets framtoning och lockar alla nostalgiker till en musikalisk fest. Svänger gör det och nog förs tankarna till danshallarna i 1920-1940-talets Harlem samt de franska kvarteren i New Orleans.

Maria Schilling - sångerska, dansare, och initiativtagare startade bandet 2018 tillsammans med multiinstrumentalisten, varietéartisten och vännen - Nanna Carling. Maria och Nanna uppträder regelbundet, i olika konstellationer, både på hemmaplan och på internationella scener. De inspireras utav husgudarna Louis Armstrong, Bix Beiderbecke samt husgudinnorna Billie Holiday, Lil Harding Armstrong och Ella Fitzgerald. Deras passion för den traditionella jazzen låter sig inte hämmas på scen och det blir rykande hot jazz från topp till tå.

Maria Schilling - Sång
Nanna Carling - Sax/klarinett
David Norberg - Trummor
Linnea Jonsson - Trumpet
Ima Baeza Bilgin - Piano
Björk Delcroix - bas

Med stöd av Lunds Kommun