Rolling Blackouts Coastal Fever (aus)

Support: Our Girl (uk)
Denna programpunkt har redan varit. Klicka på hjärtat för att läsa det aktuella programmet.

ROLLING BLACKOUTS COASTAL FEVER (AUS)
Australiens senaste indiestjärnskott, gruppen Rolling Blackouts Coastal Fever, kommer till Sverige! I början av sommaren släpptes deras efterlängtade debutalbum och i höst åker de ut på världsturné.

Australiensiska indierockarna Rolling Blackouts Coastal Fever är ett band som kommit lite från ingenstans men som från första stund redan haft ett eget, och helt färdigt, sound. Bandets fem medlemmar har spelat tillsammans sedan 2013, och består nu som då av bröderna Tom och Joe Russo, kusinerna Joe White och Fran Keaney samt vännen Marcel Tussie – lite som ett australiensiskt Kings of Leon, men med mjukare gitarrer och lite mer solsken.

På samma sätt är det också ovanligt att ett bands debutalbum är så övertygande och självsäkert som Rolling Blackouts Coastal Fevers kommande Hope Downs. Förväntningarna på bandets fullängdsdebut efter succén med förra årets EP-släpp, the French Press, har varit skyhöga. Och nu är det äntligen dags: Hope Downs, som släpps den 15 juni, levererar tio låtar entusiasmerande gitarrpop. Tänk modern indiepop á la 80-talet – lite som att The Strokes möter The Velvet Underground.

Skivan skrevs mestadels i bandets replokal utanför Melbourne, inspelad i soliga New South Wales och släpps via Sub Pop Records. I samband med skivsläppet beger sig bandet ut på en världsturné som stannar på Mejeriet den 9 november. Biljettsläpp: fredag 8 juni klockan 11.00.

OUR GIRL (UK)
Brighton-trion Our Girl har på kort tid gjort sig kända inom den brittiska indie-världen och liknats med Pixies drivande sound och Nirvanas klaustrofobiska melankoli. Debutalbumet “Stranger Today”, producerat av Bill Ryder-Jones, innehåller en magisk formel av shoegaze, grunge och psykedelisk rock. De har sedan albumsläppet spelat headline-tour över hela UK och nu spelar de för första gången i Sverige.

Du kanske också gillar