Rymden

Bugge Wesseltoft - Dan Berglund - Magnus Öström

Dynamik, sväng, klanger som du aldrig hört och otroligt starka melodier.

Europeisk jazz kommer till sitt allra bästa uttryck i Rymden. En grupp som kan sägas ha sitt ursprung i två grupper som lade världen för sina fötter under 90- och 00-talen: New Conception of Jazz med pianisten Bugge Wesseltoft och e.s.t. (Esbjörn Svensson Trio) med basisten Dan Berglund och slagverkaren Magnus Öström. Båda dessa grupper stod för ett oupphörligt utforskande av musikens möjligheter, med internationella framgångar och sällan sedda (i jazzsammanhang) publikskaror.
Deras inflytande genomsyrar även nya generationers musik och estetik.

Så – att de här tre titanerna skulle mötas var väl bara en tidsfråga. Och nu har de alltså format trion Rymden, en plats för nyskapande skandinavisk jazz. Här finns det mesta: Dynamik, sväng, klanger som du aldrig hört och otroligt starka melodier. Få andra musikanter kan som Bugge, Dan och Magnus krama ut helt nya ljud och möjligheter ur sina instrument, utan särskilt mycket tricks och med ett minimum av elektronik.

En stark musikupplevelse väntar oss denna torsdag. Det är enda konserten i Skåne på vårturnén, så köp biljett i god tid.

Bugge Wesseltoft – piano, keyboards
Dan Berglund – bas
Magnus Öström – trummor

Du kanske också gillar

2022/04/02

Mammal Hands (uk)

En av de mest lysande akterna i den nya vågen av brittisk jazz

2021/11/14

Mette Juul (DK)

Klubb Pangea