Rymden

Wesseltoft - Berglund - Öström
Denna programpunkt har redan varit. Klicka på hjärtat för att läsa det aktuella programmet.

RYMDEN

En ny skandinavisk supergrupp landar på Mejeriet!

Europeisk jazz kommer till sitt allra bästa uttryck i nyligen bildade Rymden. En grupp som kan sägas ha sitt ursprung i två grupper som lade världen för sina fötter under 90- och 00-talen: New Conception of Jazz med pianisten Bugge Wesseltoft och e.s.t. (Esbjörn Svensson Trio) med basisten Dan Berglund och slagverkaren Magnus Öström. Båda dessa grupper stod för ett oupphörligt utforskande av musikens möjligheter, med internationella framgångar och sällan sedda (i jazzsammanhang) publikskaror.
Deras inflytande genomsyrar även nya generationers musik och estetik.

Så – att de här tre titanerna skulle mötas var väl bara en tidsfråga. Och nu har de alltså format trion Rymden, en plats för nyskapande skandinavisk jazz. Här finns det mesta: Dynamik, sväng, klanger som du aldrig hört och otroligt starka melodier. Få andra musikanter kan som Bugge, Dan och Magnus krama ut helt nya ljud och möjligheter ur sina instrument, utan särskilt mycket tricks och med ett minimum av elektronik.

En stark musikupplevelse väntar oss denna tisdag. Det är enda konserten i Skåne eller Danmark på vårturnén, så köp biljett i god tid – antalet platser är begränsat.

Bugge Wesseltoft – piano, Fender Rhodes
Dan Berglund – bas
Magnus Öström – trummor

Du kanske också gillar