Sisters of Invention & Jacob Karlzon

Denna programpunkt har redan varit. Klicka på hjärtat för att läsa det aktuella programmet.

Klubb Plektrum

Klubb Plektrum är en del av "Jazz på Mejeriet" och sedan 1973 en viktigt del av Lunds musikliv! Högklassig Jazz med både internationella stornamn och lokala favoriter bjuds från scenen. Från Mejeriets bar och restaurang bjuds ett varierat urval av goda rätter!

Restaurangen serverar ett urval av varma och kalla rätter och en rejäl brunchtallrik för dom som tagit sovmorgon. Det går inte att boka bord men ni är hjärtligt välkomna på dörren, ni tar ett bord och beställer maten i vår bar. Välkommen!

Sisters of Invention
- är en svensk duo som utgörs av systrarna Malin och Karolina Almgren. Under de senaste åren har de samarbetat med en rad kända musiker och artister. De har blivit hyllade i både Sverige och resten av Europa för sitt unika sound. 2016 vann Sisters of Invention Euroradio Jazz Competition i Amsterdam och hösten 2017 mottog de Sveriges Radios pris Jazzkatten i kategorin ”årets grupp”. De avslutade nyligen ett långt och succéfyllt samarbete med Bohuslän Big Band, som resulterade i duons senaste skivsläpp "En rymd av färg" (2017), ett album bestående av musik som komponerats och arrangerats av systrarna.

Efter sina två kritikerrosade skivor "Om & om igen" (2013) och "Navigating" (2015) så är det dags för Sisters of Invention att släppa sitt fjärde album, SOL. Denna gång med fokus på duo-repertoaren.
Sisters of Invention´s duo-repertoar är ett avskalat koncept där systrarna ger sig själva mer plats som improvisatörer och instrumentalister. Sättningen består i grunden av trumset och saxofon. Detta toppas sedan med sång, loopar och sampling-pad. Musiken kan beskrivas som färgstark och svängig samtidigt som den är poetisk och sårbar. Deras fokus ligger på starka melodier och rytmer, som lyssnare kan du förbereda dig på att bli överraskad av den variation av ljud och stilar som denna duo kan frambringa.
Musiken är modern och fräsch men inte svårlyssnad, en mix av olika känslor och genres, men alltid med en personlig prägel.
Till dagens konsert har Malin och Karolina bjudit en synnerligen celeber gäst och stor favorit hos Plektrumpubliken – Jacob. Alltså Karlzon, en pianist av yttersta internationella klass, som kan bli en spännande medspelare och utmanare till duon!

Malin Almgren – trumset / sampling-pad
Karolina Almgren – saxofon / sång
Jacob Karlzon – piano, keyboards