Slowgold

Support: I'm Kingfisher
Denna programpunkt har redan varit. Klicka på hjärtat för att läsa det aktuella programmet.

Slowgold är Amanda Wernes musikaliska alias. Hon skapar tidlösa, poetiska historier som bärs fram genom drömsk prärierock. En recensent beskrev musiken som att falla handlöst med vetskapen om att landa mjukt.
Under 2015 släppte Slowgold albumen Stjärnfall och Glömska. Båda albumen hyllades unisont av såväl svensk som utländsk press. Du har efter det sett och hört henne i alla möjliga sammanhang. Hon har turnerat med Lars Winnerbäck och Ebbot. Hon har prytt omslaget till Sonic Magazines stora Göteborgsnummer där det även fanns en lång intervju med henne. Hon sjöng på flera låtar på Freddie Wadlings sista skiva och när Freddie gjorde sina sista tre spelningar var hon och sina medmusikanter från Slowgold med som kompband.

Nya albumet ‘Drömmar’ släpptes 3 feb 2017.

SUPPORT: I'M KINGFISHER
I brännpunkten mellan det traditionella och det experimentella har indie/folk-artisten I'm Kingfisher (Thomas Jonsson) hittat ett eget rum. Femte soloskivan Avian släpptes sent 2014 och blev ett av hans bäst mottagna hitills. Per Sinding Larsen hade premiär för skivan i SVT:PSL, brittiska Uncut utnämnde honom som en av Europas gömda troféer och Aftonbladet kallade honom geni. Thomas växte upp i Grums och debuterade 2003 med Hope to Her, sedan dess har det blivit nära 600 konserter i 20 länder, från SXSW i Austin och Paradiso i Amsterdam till Münchens Filmfestival och Malmöfestivalen. Och kanske är det just på scenen som Thomas musik kommer fram som intensivast, med svävande sång och en egensinnig och uppmärksammad gitarrteknik till stor del baserad på slag och bändningar. Musiken blir ofta jämförd med amerikanska kollegor i alternativfolksgenren som Damien Jurado, Cat Power, M. Ward och Songs:Ohia. Senare under året planeras release av nästa skiva, hans första riktigt avskalade.

Du kanske också gillar