Soul Chemistry Quartet (US)

Vinyl-DJ: Björn Ahlgren
Denna programpunkt har redan varit. Klicka på hjärtat för att läsa det aktuella programmet.

Klubb Plektrum

Klubb Plektrum är en del av "Jazz på Mejeriet" och sedan 1973 en viktigt del av Lunds musikliv! Högklassig Jazz med både internationella stornamn och lokala favoriter bjuds från scenen. Från Mejeriets bar och restaurang bjuds ett varierat urval av goda rätter!

Soul Chemistry Quartet (US) + vinyl-DJ Björn Ahlgren.

Den här lördagen bjuds vi på riktigt blåtonad Soul Jazz med några välmeriterade jazzveteraner. Som har glöden, känslan och musikhungern i behåll. En doft av 60-tal smyger sig in på Mejeriet!

- Altsaxofonisten Vincent Herring har faktiskt spelat på Mejeriet en gång, som relativt ny på scenen. Redan då utmärkte han sig för sin själfulla ton och totala sväng. De egenskaperna har sedan finslipats hos artister som Art Blakey´s Jazz Messengers, Dizzy Gillespie, Horace Silver, Jack DeJohnette och många fler. Idag är Herring en jazzmusiker med hela världen som spelplats.

- Pianisten Mike Le Donne började spela i 5-årsåldern och äger den unika erfarenheten att ha spelat med så olika giganter som Benny Goodman, Sonny Rollins och Milt Jackson. Han har även lett egna trios med namn som Ron Carter och Billy Hart bland medspelarna.

- Basisten Essiet Okun Essiet är också han en hårt arbetande jazzmusiker med internationell status. Ursprungligen från Nigeria, men sedan länge naturaliserad amerikan, som hörts Blakey, Abdullah Ibrahim/Dollar Brand, Billy Cobham, för att nämna några.

- Trummisen Joris Dudli är ende europé i gruppen. En fantastiskt mångsidig musiker, som hållit samman den här kvartetten i 20 år. Och som inte minst var ankaret i Vienna Art Orchestra, det österrikiska storbandet som närapå välte Mejeriet överända på jazzfestivalen 1990!

Vincent Herring – saxofon, Mike Le Donne – piano, Essiet Essiet – bas, Joris Dudli – trummor

Dagens vinyl-DJ heter Björn Ahlgren.

För att ladda inför konserten kan ni se video-teasern till förra årets turné (i år reser de med ny pianist) här nedanför!

BRUNCHEN
Restaurangen serverar ett urval av varma och kalla rätter och en rejäl brunchtallrik för dom som tagit sovmorgon. Det går inte att boka bord men ni är hjärtligt välkomna på dörren, ni tar ett bord och beställer maten i vår bar. Välkommen!

Du kanske också gillar