Baren serverar en värmande gryta. Säkra din portion via biljettknappen och få rabatt!

Jazz på Mejeriet – Spirit of Swedish Jazz: Lars Gullin för jazztrio och stråkar

Denna programpunkt har redan varit. Klicka på hjärtat för att läsa det aktuella programmet.

Klubb Plektrum

Klubb Plektrum är en del av "Jazz på Mejeriet" och sedan 1973 en viktigt del av Lunds musikliv! Högklassig Jazz med både internationella stornamn och lokala favoriter bjuds från scenen. Från Mejeriets bar och restaurang bjuds ett varierat urval av goda rätter!

Fredrik Lindborg trio tillsammans med den fantastiska stråkkvartetten skapar sagolikt vacker musik med mycket glädje, ett stänk av svenskt vemod och ovanpå det, ett amerikanskt sväng. En av våra största musiker genom tiderna, Lars Gullin, spelade och komponerade främst inom jazzen men han behöll även en fot i den klassiska musiken och folkmusiken. Denna unika blandning lyfts fram i arrangemangen som huvudsakligen har skapats av Fredrik Lindborg.

Trion, som i andra sammanhang kallas för LSD (Lindborg, Sjöstedt & Daniel) är en av Sveriges mest progressiva jazzgrupper och har turnerat på många håll i världen. De är kända för sitt enastående samspel där bandet låter som en röst. Bland de som hyllar trion kan till exempel nämnas Jason Marsalis. Även den store Sonny Rollins har utryckt sin uppskattning av LSD.
Stråkkvartetten består av musiker i världsklass vilka alla regelbundet är solister med olika orkestrar och konstellationer på de stora scenerna, inte bara i Sverige utan runt om i världen.

Trion och kvartetten bildar tillsammans en enhet som ger nya dimensioner åt den svenska jazzens arv.

Fredrik Lindborg – barytonsaxofon, tenorsaxofon och sopransaxofon
Martin Sjöstedt - bas
Daniel Fredriksson - trummor
Daniel Migdal - violin
Martin Stensson - violin
Ylvali Zilliacus - viola
Fred Lindberg – cello