The Black Box

Marménkvartetten
Denna programpunkt har redan varit. Klicka på hjärtat för att läsa det aktuella programmet.

Vi flyttar in kammarmusiken i nya rum! Lunds Kammarmusiksällskap och Mejeriet presenterar The Black Box där ni möter kammarmusik i klubbmiljö. Söndagskvällar i höst/vår har du möjlighet att möta musiker av världsklass i Mejeriets stora konsertsal. Den musik som spelas är “klassisk”, vilket inte innebär något annat än att den haft kvaliteter som gjort att den stått sig under mycket lång tid. Den är med andra ord så pass bra att ingen generation får missa den. Därför arrangerar vi nu en konsertserie med fem olikartade ensembler, som valts i tron om att de kan nå ut till unga lyssnare. Kom som du är!

Vet ni! Är du under 20 år går du gratis!

Marménkvartetten bildades 2012 av fyra studerande på Royal College of Music i London och har sedan dess som diplomander fått Music in the Rounds treåriga stipendium och hunnit med att göra ett stort antal konserter. De har lagt sig vinn om en bred repertoar och även samarbetat med andra musiker. “Performing is all about communication. It’s telling a story and I feel the Marmen are dedicated to this ideal”. (Peter Cropper)

I juli såg kvartetten ett byte av violast och består idag av Johannes Marmén, Ricky Gore, Bryony Gibson-Cornish och Steffan Morris.

Du kanske också gillar