NYTT DATUM

The Hanged Man

Support: No Suits In Miami
Denna programpunkt har redan varit. Klicka på hjärtat för att läsa det aktuella programmet.

The Hanged Man leds av Rebecka Rolfart (tidigare Those Dancing Days, Vulkano). Sedan 2013 har bandet spelat sin mardrömslikt vackra pop musik. Hela tiden i ett gränsland där sorg, styrka, smärta, kraft, skörhet, mystik och fantasi bor. Låtarna har dragits fram ur själens hemliga vrå för att så blivit förevigade i den här världen i skinande skrudar. I november 2014 släpptes det första minialbumet "First Quarter Moon", följt av kassett EPn "Lord Have Mercy", januari 2016, båda via Kning Disk/Telegram. Debutalbumet "Of Blood Is Full" släpptes i september 2017, via Dubious Records. Det spelades in i en gammal vingård i norra Italien av Max-Måns Wikman.

AS THE TOWER FELL
Genom att möta mörkret och göra det till något greppbart kan jag pusta ut. Det kan leda till smärtsamma uppoffringar men det leder framåt och genom förändring kan en växa. När någon plötsligt försvinner ur ens liv, någon som gjort verkligt avtryck på en, står förändringen och smärtan där och det går inte att gömma sig. Just som du trodde du var redo att gå vidare klänger du dig återigen fast vid det som höll dig kvar men tornet kommer att falla och du blir tvungen att se allt ur ett nytt perspektiv. Sorgen vill bli omhändertagen och du är ensam med den. Tankar om livet uppstår när döden står för dörren. Tankarna blir melodier som blir till låtar. Den här skivan grundar sig i sorg. - Rebecka Rolfart, The Hanged Man

SUPPORT: No Suits In Miami
No Suits in Miami är ett indiepop-bandet från Lund/Malmö som gillar jangle och bittersöta melodier. Trots det akademiska klimatet i staden så bjuds det inte på någon föreläsning i nationalekonomi, utan bara poplåtar den här gången.

I våras släppte de två nya singlar, Make You See och Buffy som bland annat beskrivits som "... Field Mice och Brighter, med en gnutta pop-Cure som körsbäret på toppen"(482MHz) och "ren och skär njutning – en karamell att spela på repeat hela helgen"(HYMN).

Bandet lovar en lagom dos mespop och låtar från en ny fullängdare som ryktas komma inom snar framtid.

Du kanske också gillar