The Hanged Man

2023.05.19
Support: Karl Vento
The Hanged Man
Pris
Ordinarie:
170kr
Typ av arrangemang:  Konsert
Öppnar:  20:00
Börjar:  21:00
Stänger:  23:59
Plats: Mejeriet
Åldersgräns: 13 år
Den Stockholmsbaserade kvartetten The Hanged Man bildades redan 2013 och firar 10 år nästa år. Men redan i höst är det dags för ny musik i form av bandets tredje fullängdsalbum tillika deras första tillsammans med indiebolaget PNKSLM Recordings, efter två album med Dubious Records.

The Hanged Man startades ursprungligen av Rebecka Rolfart (Those Dancing Days, Vulkano, Second Oracle etc) och har utkristalliserats till den kvartett vi ser och hör idag, där hon fått sällskap av Dennis Egberth (Saigon etc) på trummor och percussion, Elias Jungqvist (Side Effects, Viagra Boys etc) på synth och Mattias Gustavsson (Dungen, AOP) på bas, med Rebecka Rolfart på sång och gitarr. Låt dig svepas med i denna grymma kvartetts melodiska proggiga, episka, krautiga rock.

The Hanged Mans nya album Tear It All spelades in i Studio Rymden under tre dagar i januari i år och samproducerades tillsammans med Daniel Bengtsson, med pålägg i Mattias Gustavssons studio. Bandet själva beskriver albumet som att handla om “transformation, om att riva allt från grunden för att kunna återuppstå. Det genomsyras av ett hopp om att få frigöras, förändras. Samtidigt är det en bearbetning av sorgen efter en älskad hunds hastiga bortgång”.

Karl Vento
I över ett decennium har Karl Vento figurerat som omistlig medmusiker till bland andra Anna von Hausswolff, Sumie och Det Stora Monstret. Med albumet ”Rainbow Lights” har han nu gjort debut som soloartist. Den drömska och krängande ljudbilden präglas av Karl Ventos avväpnande sång och ekvilibristiska gitarrspel, och med teman som berör självrannsakan och frigörelse från det förflutna. ”Rainbow Lights” är inspelad ihop med producenten Filip Leyman (Anna von Hausswolff, Erki Pärnoja, Sumie, Albert af Ekenstam) och släpptes på Karl Ventos egen label ”Perseiderna Records”.

Du kanske också gillar

Kulturmejeriet
Stora Södergatan 64
222 23 Lund

Prenumerera på vårt nyhetsbrev