Tiny Ruins (nz)

Support: Albert Af Ekenstam
Denna programpunkt har redan varit. Klicka på hjärtat för att läsa det aktuella programmet.

TINY RUINS
Tiny Ruins är ett indiefolkband från Auckland, Nya Zeeland som grundades av bandets talangfulla låtskrivare och sångerska Hollie Fullbrook 2009 som ett soloprojekt. Idag inkluderas även Cass Basil på bas, Alex Freer på trummor och Tom Healy på elgitarr i bandet. Fullbrooks röst och fingerspel på gitarren är unikt och ibland har liknelser gjorts med Nick Drake, Mazzy Star och Nico. Låttexterna speglar en mörk humor som ofta går mot det kryptiska och filosofiska hållet. Vi kan nu meddela att Tiny Ruins kommer till Mejeriet den 4 september.

“Haunting melodies and deeply involved lyricism [mark] Tiny Ruins as one of the best acts to harness the power of dark folk…Expansive, experimental and exciting.“ - Hhhhappy

Deras första debutalbum ”Some Were Meant for Sea” släpptes 2011 och hyllades för sin minimalism och lyriska stil. Albumet röstades fram som Årets Album 2011 av BBC World Service konst- och kulturprogram ”World of Music” och blev dessutom en av finalisterna i Nya Zeelands Taite Music Prize 2012. De har sedan dess släppt ett album och några EP:s och det ryktas om att ett tredje album är på väg.

ALBERT AF EKENSTAM
Göteborgsbördige Albert Af Ekenstam släpper sin nya EP ”Hundred Miles” den 24 Augusti. EP´n innehåller 4 spår, däribland ”Our Stories” som släpptes tidigare i somras. ”EP´n är skriven och inspelad i en mellanperiod i livet; jag gick in i processen utan en bestämd idé rent musikaliskt utan lät inspelningsprocessen ta låtarna dit de ville. Jag spelade in dem hos min kompis Daniel Ögren i Dalarna under några dagar i våras. Även mina vänner Ulrik Oding, Sumie Nagano, Ane Brun och Filip Leyman har på olika sätt bidragit till inspelningen” säger Albert Af Ekenstam. Debuten ”Ashes” släpptes 2016 på Kning Disk och följdes upp av bra respons och inbjudan till showcasefestivaler runtom i Europa (däribland Reeperbahn Festival i Hamburg, The Great Escape i Brighton och Eurosonic i Groningen) samt turnerande över delar av Europa med fokus på Tyskland och England. Sedan vintern 2017 har Albert slagit av takten på turnerandet en del med fokus på låtskrivande inför denna EP och en kommande fullängdare under 2019. ”Hundred Miles” EP´n visar delvis upp en ny sida hos Albert, en lugnare sådan, med mer fokus på låtsnickeriet.

Du kanske också gillar