Totalt Jävla Mörker

Support: Pyramido
Denna programpunkt har redan varit. Klicka på hjärtat för att läsa det aktuella programmet.

Året är 1997. Fyra individer sitter på ungdomsgården i Skellefteå. Nedstämda, förbannade, idealister. Bristen på farlig musik, bristen på att någon skriker ut sitt missnöje samt den högtravande frikyrkliga atmosfären i hemstaden leder ungdomarna ner i underjorden. Precis när dom är på väg ner till den milt sagt ruffiga källarlokalen så träffar dom ytterligare en förbannad ungdom som följer med ner. Bara för att följa med, mot strömmen, mot överheten mot...allt.
I det ögonblicket föddes crustpunk-bandet Totalt Jävla Mörker.

Idéen var att slå hårdast, skrika mest, spela högst. Inte bäst, inte vinna följare. Bara ett ärligt "Fuck you" till vem nu eliten kunde vara.
20 år och flera hundra spelningar har gått sedan TJM såg dagens mörker och det ska givetvis uppmärksammas. I samband med firandet har bandet valt att ge ut komplett diskografi på vinyl, samt en exklusiv vinyl-box i samarbete med D-takt & Råpunk och Luftslott Records.

”Vi ska göra något för er, ni som har stannat kvar dessa år och för er som upptäckt vår musik de senaste åren. Vi kommer att spela som varje spelning var den sista. Vi ska bjuda på låtar som vi aldrig spelat, hemliga gäster. Nu är det er tur att komma och smäda oss."

Support: Pyramido
Pyramido spelar melankolisk och själfull sludge metal/hardcore med texter på svenska.