ViVii

Support: Majken
Denna programpunkt har redan varit. Klicka på hjärtat för att läsa det aktuella programmet.

VIVII

Efter framträdanden på bl.a WAY OUT WEST tillsammans med Jonathan Johansson och stora framgångar med låtar som ”Savant” och ”Siv (You & I)” är det nu dags för ViVii att återigen dela med sig av ny musik – både inspelat och live. Senast släpptes singeln ”And Tragic” och det står även klart att ett självbetitlat debutalbum ser dagens ljus den 15 mars. I vår gör Vivii tre exklusiva spelningar i Sverige - där bland Mejeriet i Lund.

Trion ViVii består av det gifta paret Caroline och Emil Jonsson samt producenten Anders Eckeborn. Med sina esoteriska och varma röster sjunger Emil och Caroline kärlekshistorier mot en fond av luftiga gitarrer och popmusikens mest glittriga och soldränkta hav.

– Vi hade en tydlig idé om vad låten skulle handla om men under skapandet av låten så ändrades det och den tog en annan riktning. Det är så vi önskar att det ska gå till, att låta musiken få ha sin egen vilja. I det här fallet att life både är fun and tragic, säger ViVii.

___________________________________________________________________

Majken

Majken är en självlärd gitarrist, pianist och harpist baserad i Malmö. I december 2018 släppte hon debutalbumet "Young Believer", en samling heminspelningar producerade av Damon Tutunjian (Swirlies, Mew). Å ena sidan influerad av klassisk musik och gospel, och å andra sidan driven av experimentlusta och en kärlek till starka melodier så skapar Majken sin egen hamn av skev skönhet och tidlöshet där mental ohälsa, andlighet, och att bli en vuxen person är tre centrala teman.

Du kanske också gillar