Esben Just & WonderBrazz – Mardi Gras Explosion 2018 (DK/SE)

Denna programpunkt har redan varit. Klicka på hjärtat för att läsa det aktuella programmet.

Klubb Plektrum

Klubb Plektrum är en del av "Jazz på Mejeriet" och sedan 1973 en viktigt del av Lunds musikliv! Högklassig Jazz med både internationella stornamn och lokala favoriter bjuds från scenen. Från Mejeriets bar och restaurang bjuds ett varierat urval av goda rätter!

För 20 år sedan var 4 unga musikervänner på Mardi Gras i New Orleans, och blev där uppringda sin gamle lärare, pianisten och sångaren Esben Just. Han frågade om de inte ville spela med honom på ”The Supper 21 Club” i French Quarter här kommande lördag?
Inget att tveka om och så satte de igång att repa in repertoaren. Men sedan kom nästa samtal: ”Pojkar, jag har ett annat jobb, så ni får spela själva på klubben, och jag har clearat det med ägaren”.
Nu var goda råd dyra eftersom det skulle spelas 4 set, och det unga gänget hade inte den blekaste aning om hur de skulle kunna sätta samman en sådan stor repertoar på bara 2-3 dagar!
Det fick anskaffas en del kompletterande instrument i olika pantbanker, och en Delsey resväska agerade övningsbastrumma och så körde på i sin lilla lägenhet. De fick ihop 16-18 nummer och det var med spänning som de anlände till klubben.
Konserten gick bra och folk var som tokiga av detta något okonventionella band som spelade olika New Orleans-klassiker med en europeisk twist. Ett band var fött och tillbaka i Köpenhamn döptes det till Wonderbrazz.
20 år och 700 jobb senare har Wonderbrazz ännu inte spelat med Esben, men det kommer att åtgärdas nu i februari och mars med en omfattande turné i Danmark – plus ett nedslag på Mejeriet!

Restaurangen serverar ett urval av varma och kalla rätter. Den bokningsbara delen av lokalen är fullbokad men såklart går det bra att komma på dörren och större delen av våra sittplatser är till för drop-in gäster. Välkommen!

Du kanske också gillar