SAKTA MEN SÄKERT ÖPPNAR VI UPP FÖR LIVEMUSIK IGEN!

 

JAZZEN SOM LEVER PÅ SINA FYSISKA MÖTEN ÅTERKOMMER MED TRE FULLMATADE FREDAGSKVÄLLAR OCH SÅ BLIR DET SITTANDE KONSERT MED ROCKTRION PALE HONEY PÅ STORA SCEN TILL HELGEN SÄGER VI HEJDÅ TILL VÅR SOMMARENS SNACKIS STALLET MED LITE EXTRA FEST. MEN GRÅT INGA TÅRAR – VI VÄLKOMNAR ER REDAN NÄSTA HELG TILL EN HELT NY SATSNING, MEN MER OM DET EN ANNAN DAG!

 


JAZZKLUBBEN UNDERGROUND är tillbaka för en kort men fullsmockad hösttermin. Klubb- och kapellmästare Mathias Landæus bjuder in till tre fredagar med dubbla konserter – varje kväll bjuder på två band och DJ’s.

I höstens program ligger fokus på artister och musiker från Öresundsregionen – dels för att stödja det lokala musiklivet, dels för att minska resandet. Ett begränsat antal biljetter som släpps per kväll och mer info finns på vår hemsida.

Fre 6 nov
DAVID’S ANGELS
LAURA TOXVÆRD & LANDÆUS TRIO
DJ: Elena Wolay (Jazz är farligt)

Läs mer — Biljetter

Fre 20 nov
ISABELLA LUNDGREN & LANDÆUS TRIO
KAROLINA ALMGREN UNDERGROUND UNIT
DJ: Dan Schyman

Läs mer — Biljetter

Fre 4 dec
SIMON TOLDAM TRIO
ZOLTAN CSÖRSZ QUARTET
DJ: TBA

Läs mer — Biljetter

PALE HONEY — 21 NOV

Pale Honey är minimalistiska rockbandet med rötterna i Göteborg där allting startade då vännerna Tuva och Nelly, i grundskolan, började efter uppmuntran från sin mattelärare spela musik ihop. Eftersom instrumenten var nya för dem blev de första låtarna enkla i sin uppbyggnad vilket idag hänger kvar och de kallar själva sin stil för ”minimalistisk rock”.

Bandets uppmärksammade debut-EP ”Fiction” släpptes våren 2014, och följdes av festivalspeningar i både Tyskland och England. Året därefter kom deras hyllade självbetitlade debutalbum som ledde till att Sunday Times Culture har lyft fram bandet som en ”Breaking act”. Samma år släppte de sin första singel ”Youth” som resulterade i att bandet nominerades i kategorin ”Årets nykomling” på P3 Guld.

Bandets andra album ”Devotion” släpptes i oktober 2017 och för det albumet nominerades Pale Honey till ”Årets grupp” och ”Årets rock” på P3 Guld, samt kategorierna “Årets rock” och “Årets kompositör” på Manifestgalan. Musikmagasinet GAFFA lyfte fram Pale Honey med orden ”BÄST JUST NU” och att inget annat svenskt band låter som dem. De fick därefter dubbla P3 Guld-nomineringar för Årets rock och Årets grupp.
Pale Honey har sedan dess varit support till Iron & Wine’s Skandinavienturné, uppmärksammats av ingen mindre än Iggy Pop i hans egna radioprogram, spelat på Roskildefestivalen och medverkat på DR:s (Danmark Radios) TV-sända gala. Förutom turnéer i Sverige och Europa har bandet även gjort spelningar i USA och Hongkong.

Läs mer — Biljetter


STALLET har varit ett uppskattat vattenhål för alla som älskar hantverksviner, boule eller bara ha det riktigt gött i en, för Lund, helt unik miljö. Men snart räcker inte värmelamporna till längre och vi kommer ta vänner och vin och flytta in till en helt ny satsning, men det berättar vi mer om en annan dag ;-). Först ska det firas av rejält i STALLET och sista helgen bjuder nedan DJ’s.

Fre 23 nov

DJ Marcus Lampe

Lör 24 nov — GRAND FINALE!

DJ’S:

Elias Klose
ELGUS
RIRE

Läs mer


ALLMÄN BILJETTINFORMATION KONSERTER & JAZZKLUBBAR

Biljetterna säljs som gruppbiljetter för bord om två eller tre stolar. Detta för att få det att funka ekonomiskt samtidigt som arrangemangen är säkra och följer rådande regelverk. Överraska familjen eller kompisgänget med en biljett för tre! Begränsat antal biljetter för en sittande publik, allt i enlighet med gällande restriktioner.

Har du frågor vänder du dig till support@kulturmejeriet.se