Valborg, Hållbarhet och Lundakarneval!

Vi bjuder på indierock hela Valborgsveckan, vår dokumentärfilmsklubb Doc Lounge tar på sig hållbarhetskostymen och så firar vi Lundakarneval med två stora klubbar!

Valborg i Lund har växt till att vara en hel långhelg av aktiviteter och på Mejeriet hänger vi på! Utöver vår stora Siste Aprilklubb med Lamix mfl den 30:e april så ser vi till att det går att njutas fin indiepop/rock hela helgen.

26/4 — PROTOMARTYR (US) & TYVEK

Detroitbördiga postpunkkvartetten Protomartyr är ett av den pånyttfödda genrens mest spännande projekt.

27/4 — THE WEATHER STATION (CAN) & I’M KINGFISHER

Hyllad folkindie från Kanada!

29/4 — THE VACATIONS (AUS) + NO SUITS IN MIAMI

Slackerpop för indie-älskaren!

___________________________

Vår dokumentärfilmsklubb Doc Lounge samarbetar med Lunds Universitets Hållbarhetsforum och centrum för öst- och sydost asiatiska studier och som en del av Hållbarhetsfestivalen avslutar säsongen med filmen ’Plastic China’. 11-åriga Yi-Jie lever på en soptipp och drömmer om ett liv i skolan. Efter filmen blir det paneldiskussion om sopexporten till Asien. Vart tar det vi slänger egentligen vägen?

24/4 — DOC LOUNGE X HÅLLBARHETSFESTIVALEN

Live på scen: Alla Käraste Syster

___________________________


Lundakarnevalen ska självklart firas av rejält även på Lunds kulturhus Mejeriet. Tillsammans med Nöjesguiden och Kingsize presenterar vi två kvällar av full fest. Fokus ligger på urbana musikens lokala stjärnskott och såklart på att ni ska ha den bästa tänkbara avslutningen på karnevalskvällarna!

18/5 — NÖJESGUIDEN X MEJERIET / LIVE: JËLLY / DJS: ELGUS & FALANGIE

19/5 — KINGSIZE X MEJERIET / LIVE: GULEED, ADAM ADEN, NAHOOM / DJ: FLAKY & BY ANY MEANS